Babilla or Contramaza – plačioji riebiausia viršutinė kumpio dalis. Ši dalis pjaustoma, kuomet kumpis įstatytas laikiklyje žemyn nukreipta kanopa. La babilla yra kumpio dalis tarp šlaunikaulio ir koksalinio kaulo, turinti mažiau mėsos, nei kita kumpio pusė – „maza“. Rekomenduojama kumpį pradėti pjaustyti būtent nuo šios dalies.

Bellota – ispaniškai tiesiog reiškia giles, turint omenyje Dehesos ganyklose augančių kamštinių ir akmeninių ąžuolų giles, kuriomis minta laisvai ganomos kiaulės. Iš šiomis gilėmis mintančių juodųjų Ibérico kiaulių gaminamas prabangiausias kumpis pasaulyje: Jamón Ibérico de Bellota.

Bodega – vytinimo rūsys, kuriame Ibérico kumpiai iškabinami subrandinimui, kontroliuojamos temperatūros ir drėgnumo aplinkoje. Bodega taip pat gali reikšti Serrano kumpio klasifikaciją, reiškiančią, jog kumpis vytintas ne mažiau nei 9-12mėnesių.

La Cana – šoninė prie kaulo esanti kumpio dalis, kuri įprastai naudojama supjaustant kubeliais kitų patiekalų gamyboje.

Cebo – Jamón Ibérico kumpio rūšis, pagaminta iš Ibérico kiaulių, mintančių ne gilėmis, o įprastiniais pašarais.

Cerdo – kastilietiškai reiškia kiaulę. Cerbo Ibérico reiškia Ibérico kiaulė.

Chacina – maceruota kiauliena, naudojama dešrų gamyboje.

Chorizo – sauso vytinimo kiaulienos dešra, turinti dominuojantį pimenton de la Vera rūkytos paprikos skonį. Ispanijos chorizo skiriasi nuo meksikietiškos, kuri yra šviežia dešra su aitriaisiais pipirais ir actu.

La Contramaza – priešinga „mazos“ pusė – siauriausia ir todėl labiausiai išvytinta kumpio dalis. Šioje kumpio dalyje esama mažiausiai riebalų.

Dehesa – unikali miškinga pieva pietvakarių Ispanijoje, kurioje ganomos Ibérico kiaulės.

Dry Curation – sausas vytinimas – senovinis mėsos išsaugojimo būdas, kurio metu mėsa nėra verdama ar kitaip termiškai apdorojama, bet išsaugoma druskos, oro ir laiko pagalba.

Gran Reserva – Serrano kumpio klasifikacija, reiškianti, jog kumpis vytintas ne mažiau nei 15 mėnesių.

Ham Knife – ilgas, lankstus peilis plonomis ašmenimis, naudojamas pjaustyti kumpį popieriaus plonumo griežinėliais. Dar žinomas kaip jamonera.

Iberijos kiaulė – nurodo bendrinį ispaniškų kiaulių pavadinimąir kartais specialiai maišoma su kilmingąja Ibérico kiaulių rūšimi.

Ibérico – reikšia kylantis iš Ispanijos ir Portugalijos Iberijos pusiasalio. Specifiškai tai reiškia tūkstantmečių senumo kiaulių veislę, Cerdo Ibérico, kuri gyveno pusiasalyje tūkstančius metų. Taip pat reiškia kumpius ir kitus produktus, gapamintus iš šios kiaulių veislės. Ibérico kiaulių specifika – marmurinė mėsos tekstūra, ilgos lieknos kojos ir juodos kanopos.

Jamón – bendrinis kumpio pavadinimas, užpakalinės kiaulės kojos dalis.

Lomo – nugarinė. Pašalinus riebalus, nugarinė dieną ar dvi marinuojama druskoje, ispaniškoje marinuotoje paprikoje, taip pat kitų prieskonių, tokių kaip česnakas, raudonėlis ir kt. mišiniuose pagal individualius receptus. Tuomet marinuota nugarinė yra sufromuojama į dešras, kurios yra vytinamos nuo 12 savaičių iki 4 mėnesių.

Marmurinė tekstūra – riebalų venos mėsoje, kurios suteikia ypatingą skonį. Ibérico Bellota kumpiuose didžiąją šių riebalų dalį sudaro mono-sočiosios rūgštys. Sudarytos iš kintančių junginių, perteikiančių gilių ir žolelių aromatus, kuriomis mito kiaulės, besiganydamos Dehesos laukymėse.

Mantaza – tiesiogiai reiškia „paaukojimą“. Mantaza yra ispaniška derliaus nuėmimo šventė, kuri vyksta vieną kartą metuose žiemos pradžioje, kurios metu susirenka visa šeima ir skerdžiamos kiaulės, iš kurių gaminami įvairūs produktai.

La Maza – siauresnė, liesesnė kumpio pusė. Ši kumpio dalis pjaustoma, kai kumpis įtvirtinamas laikiklyje kanopa į viršų. La Maza yra kumpio dalis, kurioje yra daugiau mėsos. Tai yra pagrindinė kumpio dalis, kuri yra skoningiausia ir sultingiausia.

Montanera – laikotarpis nuo rudens iki gilios žiemos, kurio metu Ibérico kiaulės pasiekia savo galutinį svorį, misdamos Dehesos gilėmis ir žolelėmis.

Paletilla – kiaulės mentė.

Paleta – kiaulės mentė.

Pata Negra – „juodoji kanopa“ – neformalus Jamón Ibérico kumpio pavadinimas, kadangi Ibérico kiaulių kanapos yra juodos.

La Punta – klubas arba kumpio dalis, esanti priešingoje pusėje nei kanopa. Ši kumpio dalis yra viena riebiausių ir skaniausių. Riebalai lygu skonis.

Reserva – Serrano kumpio klasifikacija, reiškianti, jog kumpis vytintas ne mažiau nei 12-15 mėnesių.

Salchichon – sausai vytinta kiaulienos dešra, panaši į ispanišką Chorizo, tačiau be raudonosios paprikos, kurios vietoje naudojamas actas ir juodieji pipirai.

Secadero – natūralaus Ibérico kumpių brandinimo patalpa, kurioje ventiliacija užtikrinamą atidaromų ir uždaromų langų pagalba.

Serrano – nurodo kalnus. Jamón Serrano reiškia kumpį, vytinamą Ispanijos kalnuose (sierra ispaniškai reiškia kalną).

Prakaitavimas – riebalų difuzija iš kumpio, pasireiškianti kambario temperatūroje kaip maži lašeliai ant kumpio paviršiaus.